Bailine om träning

Forskningsrapporter slår fast att motion är en viktig faktor både när det gäller viktkontroll och bättre hälsa. Att ändra sin figur genom att bara äta mindre är ingen bra lösning.

Du behöver inte motionera extremt hårt för att motionen ska vara värdefull. Det kan vara enklast att börja med lättare motion. En halvtimmes lugn promenad förbränner 125 kalorier medan en halvtimmes snabb promenad kostar dig 235 kalorier. Genom att gå 15 minuter fram och tillbaka till jobbet, istället för att ta bilen, förlorar du mellan 6 och 15 kilo på ett år, bl.a. beroende på hur fort du går.

Att mer fysisk aktivitet ger en slankare och starkare kropp är självklart bra. Men ännu bättre är det att denna fysiska aktivitet stärker hjärtat och cirkulationssystemet samt ökar kroppens förmåga att transportera syre. Förmågan att utföra kroppsarbete, både hårt och tryggt, ökar alltså mer än något annat vid fysisk aktivitet. Denna trygghet innebär inte bara mindre risk för hjärtinfarkt utan också en större tro och trygghet i sig själv och inte bara då det gäller kroppsarbete. Den inre tryggheten visar sig också genom ökad trivselkänsla.

Bailine tar fram lätta övningar för olika delar av kroppen. Speciellt anpassade till din figur och dina problemområden.