Bailine om kost

Vad du äter och inte äter kan bli utslagsgivande för hur du ser ut och hur du mår. Uttrycket "du är vad du äter" kunde vara en lämplig rubrik. Kosten kan vara avgörande för om du är grinig eller glad, ful eller vacker, ugn eller gammal, både fysiskt och psykiskt.

Genom att följa de råd du får av oss kommer du att lära dig vad och hur du ska äta för bästa möjliga sundhet och hälsa. För att lära dig äta riktigt och uppnå en effektiv viktminskning måste du inhämta kunskap om kost och känna till innehållet i matvarorna. Vet du t.ex. vad fett, proteiner och kolhydrater är och hur de påverkar din kropp?

Vi föds som original, men dör som kopior. Detta är ett påstående som upprepas till leda. Men det gör det inte mindre sant. Så är det också när det gäller kosthåll och hur vi tillagar maten. I vårt vuxna liv blir vi ofta handlingsförlamande. Vi törs inte vara originella för att vi tror att vi måste följa reglerna.

Den rätta och normala orsaken till att äta, är den fysiologiska hungerkänslan. Den enda bra orsaken till att äta mer är att man inte är mätt. Det är ett inlärt fel att äta mer av andra orsaker.

Med hjälp av Bailine kommer du rent mentalt att lära dig kontrollera ditt matintag.

Några enkla och effektiva Bailine-regler

Drick mer vatten.

Ta dig tid när du äter och tugga långsamt.

Det kan ta upp till 20 minuter innan mättnadssignalerna når hjärnan.

Ät mer fiberrik och oraffinerad mat.

Skaffa dig en härlig ny vana!

Färsk frukt till dessert varje dag!

Sist, men kanske det viktigaste: Kom ihåg att det inte bara är en välformad kropp du är ute efter, utan också god hälsa.