Vanliga frågor om Bailine

Vad är elektrisk muskelstimulering?

Kort förklarat fästes elektroder, eller s.k. "plattor", till huden på bestämda punkter på muskelgrupperna. Plattorna är kopplade till en muskelstimuleringsapparat och denna apparat sänder ut svaga elektriska impulser som kan regleras i styrka och varaktighet, anpassat den enskilda kunden. Impulserna framkallar en rytmisk verkan mellan sammandragning och avslappning, precis som vid vanlig effektiv styrketräning.

Vad är BM​I?

BMI står för Body Mass Index och är ett internationellt begrepp som anger mått på övervikt. BMI beräknas som vikt (kg) delat med längd x längd i (meter).

Hur ofta måste man gå på Bailine?

Vi rekommenderar att du går två gånger i veckan, åtminstone de 10 första gångerna. Därefter gör vi en ny figuranalys och ser om det räcker med en gång i veckan eller om du ska fortsätta med två gånger ett tag till.

Gör det ont?

Nej, Bailine gör inte ont. De första gångerna kan det dock sticka lite i huden innan man är helt uppvärmd. Många upplever behandlingen som mycket behaglig och avslappnande.

Hur lång tid tar en behandling?

Du får ett komplett träningspass på endast 30 minuter.

Hur vet man vilket program som passar just mig?

I och med att vi gör en figuranalys på den första provbehandlingen, kan vi räkna ut exakt vilken kroppsfigur du har och vilka dina stora problemområden är. Därefter tar vi, med hjälp av datorn, fram ett träningsprogram som är anpassat just för dig.

Behöver man ha speciella kläder på sig?

Nej, du ligger i ett separat kabinett med trosor och bh på. Däremot vill vi att du tar med dig ett eget lakan att ligga på, av hygieniska skäl.

Hur länge behåller man sitt resultat?

Precis som vid vanlig träning gäller det att hålla en kontinuitet i sin kroppsaktivitet. När du väl nått ditt idealmål gäller det bara att underhålla sin nya slanka figur.

Kan man gå på Bailine om man känner sig hängig?

Vi rekommenderar att du känner efter själv hur du mår. Skulle du orka gå på annan form av träning och är du bara lite snuvig, kan du komma till Bailine. Du skall däremot stanna hemma om du har feber och inte känner dig helt i form.

Påverkar Bailine kroppens inre organ?

Nej, Bailine påverkar inte några av kroppens inre organ. Bailine arbetar endast med musklerna i kroppen.

Kan vem som helst träna på Bailine?

Alla kvinnor över 18 år är välkomna till Bailine.

Är det någon som inte kan träna på Bailine?

Om du har pacemaker kan du inte träna på Bailine. Om du är gravid eller är under 18 år får du vänta tills du fött din bebis eller blivit lite äldre. Sen är du hjärtligt välkommen till oss.